SKÖTSELRÅD

Att ta hand om sin BH på rätt sätt är A och O för att få den att hålla länge. Det innefattar allt från hur du tar på dig BHn till hur du tvättar den och hur du förvarar den. 

Många knäpper BHn fram och vrider runt och bänder upp kuporna, och det är egentligen det bästa sättet att förstöra en BH på. För när du vrider runt din BH så dras resåren ut och bygeln riskerar även att peta hål på tyget och sticka ut. När man bänder upp kuporna så riskerar även bygeln att gå av.
Det sättet vi rekommenderar är att Du trär i armarna i axelbanden och knäpper BHn bak, sen "möblerar" du bysten så den ligger rätt i kupan. Då hamnar BHn rätt på en gång och du behöver inte slita och dra i den. 

När det är dags att tvätta din BH så är det bästa att du viker ihop BHn, gärna med utsidorna mot varandra för att skydda spetsar etc, och så lägger du den i en tvättpåse. Ha gärna lite andra saker så som srumpor, trosor, linnen i tvättpåsen också så BHn inte ligger ensam. Detta för att minimera risken att BHn fastnar någonstans. 
Vi tycker att 40 grader räcker fint, det blir rent i alla fall så det behövs inte varmare grader än så - och ju lägre temperatur desto skonsammare blir det för tyget. Däremot kan Du tvätta BHn lite oftare och på korta, skonsamma program för att få dem ordentligt rena. 
Sköljmedel förstör stretchen och täpper till de porerna i tyget som andas, så vi rekommenderar att man tvättar utan sköljmedel. 

Något som inte många vet är att vita underkläder ofta är färgade, så när vi tvättar våra vita underkläder med vittvättmedel som det är lite blekmedel i så bleker man faktiskt bort färgen - och då återgår underkläderna till sin orginalfärg - grå. Använd alltså kulörtvättmedel även på vita varor för att hålla dem vita och fräscha längre.

♥ Ta på dig BHn genom att trä i armarna i axelbanaden och knäpp den bak på ryggen

♥ Tvätta i 40C, gärna lite oftare och på kortare, finprogram

 Inget sköljmedel

♥ Kulörtvätt även på vita varor då de är färgade

♥ I tvättpåse, gärna med fler saker i påsen

 

Badkläder

♥ Skölj alltid ur badkläderna ordentligt efter badet

♥ Tvätta dem emellanåt på ett kortare, finprogram, 40C

♥ Inget sköljmedel

♥ I tvättpåse

♥ Låt alltid badkläderna torka i skuggan istället för i solen för att spara på färgerna

♥ Låt inte dina badkläder ligga inrullade i en fuktig handduk