Tvättråd

Förläng livet på dina kläder genom att tvätta dem på rätt sätt ♥

 

Tvättråd underkläder

 

Tvätta din bh ofta – men i kortare program, lägre temperaturer som 30-40° räcker.

Lägg bhn i en tvättpåse, och linda gärna en t-shirt eller dylikt runt bhn. På så vis så ligger bhn helt skyddad och tvättpåsen blir lite "bulligare" och fastnar inte i tvättmaskinen.
Tvätta med liknande färger, men använd kulörtvättmedel på allt. Alla underkläder är nämligen färgade, även de vita. Om du tvättar vita underkläder med tvättmedel som har blekmedel i sig så tvättar du bort den vita färgen och de får sin ursprungsfärg – grå.

Använd inte sköljmedel då det förstör stretchtrådarna. Torka inte i torktumlare, utan låt dina underkläder hängtorkas. 

Vi rekommenderar samma tvättråd på trosor och kalsonger, med enda skillnaden att de inte behöver ligga i tvättpåse.

 

Tvättråd badkläder

 

Klor, salt, sol och värme tar ut sin rätt på alla material – men om du tar hand om dina badkläder på rätt sätt så håller de längre. OBS! Tänk på att solkräm kan missfärga dina badkläder.

Badkläder ska sköljas ur ordentligt efter varje bad i kallt vatten. Vrid aldrig ur vattnet, krama ur det istället för att undvika att du vrider sönder tygerna. Badkläder torkas med fördel i skuggan istället för i solen för att behålla färgen längre. 

Tvätta gärna dina badkläder i tvättmaskin för att få dem ordentligt rena, och då i lägre temperaturer med kulörtvättmedel och utan sköljmedel. Hängtorkas.